Çarşamba, Ağustos 1

Windows 8 Metro Arayüzü nedir?

Windows 8 ve Metro Arayüzü


Microsoft bilindiği gibi teknoloji ve yazılım alanının da Dünya’nın bir numaralı şirketidir. Son zamanlarda kullanıcı kitlesinin mobil cihazlara yönelmesiyle birlikte eski popülerliğini kaybeden firma, piyasanın gerisinde kalmamak için derhal yeni çalışmalara başlamış ve sanal ortamın devi olduğunu tekrar tüm Dünya’ya hatırlatmıştır. 


Microsoft’un geri dönüşü olarak kabul edilen Windows 8, mobil aygıtlar için de kullanılabilecek görüntü kalitesi yüksek, son çıkan tüm uygulamaları barındıran bir işletim sistemidir. Dokunmatik ekranlar için hazırlanmış olan bu işletim sistemi normal bilgisayarlarda da kullanılabilme özelliğini de müşterilerine sunmaktadır. 


Windows 8 Metro Arayüzü nedir?


Windows 8’in en iyi ve en çok konuşulan özelliklerinden biri olan Metro arayüzü tamamen dokunmatik panelli cihazlarda kullanılabilecek bir özelliktir. İlk beta sürümünde olumlu sonuçlar alan Microsoft ekibi eksiklerini de yine bu beta sürümünün verdiği sonuçlara göre tamamlamaktadır. 


Metro arayüzü sayesinde geçişler kolaylaştırarak ve daha kullanışlı bir işletim sistemi oluşturmayı hedefleyen firma, kendi hazırladığı Intel alt yapılı tabletinde de olumlu sonuçlar almıştır. Tabletinin temel işletim sistemi olarak sunacağı Windows 8 beta sürümü olmasına rağmen çok fazla rağbet görmektedir. Tam sürümünün beklendiği yazılım sektöründe Mozilla ve diğer büyük firmalar da Microsoft’un bu sürümü için hazırlıklara başlamıştır.

0 Yorum var:

Yorum Gönder