Perşembe, Aralık 6

Zayiflamak için yapılmasi gerekenler

Zayıflamak için bilmeniz gerekenler

1.Yiyeceklerden aldığınız kalori, gün boyunca harcayabileceğiniz kaloriden fazla ise, kaçınılmaz olarak şişmanlarsınız. .

2. Diyet yapmak, kesinlikle aç kalmak demek değildir.
3. Hiçbir öğünü atlamayın.
4. Sağlıklı kilo vermenin yolu, haftada 1 kg vermektir. Daha hızlı kaybedilen kilolar kolayca geri gelebilir.

5. Şok diyetler olarak bilinen sıkı ve sağlıksız diyetlerle, sadece su kaybedersiniz ve kaslarınız zayıflar. Bu tip diyetlerin uzun süre yapılması mümkün değildir. Bizim programımız, bünyeden bünyeye değişse de, genelde haftada 1 kilo verilmesini hedefler.

6. Spor ve hareket çok önemlidir. Her gün en az 1 saat yürüyüş yapın veya yüzün. Yapabiliyorsanız, diğer spor dalları da çok yararlıdır. .

7.Kendinizi stresten koruyun .

8. Soslu yemeklerden ve şekerli yiyeceklerden uzak durun. Sellülit için diyet yapıyorsanız kafeinli içeceklerden ve tuzdan uzak durun.

9. Genel olarak hazır gıdalara, kızartmalara, beyaz un ve beyaz şekerden yapılmış rafine yiyeceklere itibar etmeyin. Ayrıca tereyağı ve yağlı etler gibi hayvansal yağlardan da kendinizi koruyun.

10. Kepekli ekmek, kepekli makarna, kabuklu pirinç, baklagiller, sebzeler, meyveler, kuru yemişler, balık, yağsız etler, yağsız süt ürünleri ve ölçülü zeytinyağı tüketin.

11. Her sabah uyandığınızda, güne bir bardak ılık su içerek başlayın. Gün boyunca en az 2 lt. su içmeyi unutmayın.

12. Akşam yemeklerini mümkünse saat 21 den önce yemeğe gayret edin.

13. Yemek ile meyve arasında en az iki saat ara olmalıdır. Diyet uyguladığınız süre içinde üzüm, muz, havuç ve mısırdan uzak durun.

14.Kilo verdikten ve ideal kilonuza ulaştıktan sonra, 1 yıl boyunca beslenmenize dikkat edin. Verdiğiniz kiloları ilk yıl içinde kolayca geri alabilirsiniz.

Dr. Yasemin Amato

0 Yorum var:

Yorum Gönder