Perşembe, Aralık 20

Mektup Nasıl Yazılır ve Mektup Örneği

Mektup; internet ve cep telefonu kullanımının yaygınlaşmadan önce kullanılan en popüler iletişim yöntemlerinden bir tanesi olmaktaydı.Fakat son zamanlarda iletişim yönünde kullanılma payı oldukça fazla daralmıştır. İnternet ortamında mektup (e-posta) olarak kullanılmaya devam edilse de kâğıda kalemle yazılan o samimi duyguları artık barındırmıyor diyebiliriz. Fakat yine de bazı yörelerde veya olumsuz şartların olmasından dolayı az sıklıkta da olsa mektup kullanımı devam etmiyor da değil yani. Bu nedenle sizlere bir mektubun nasıl yazılması gerektiğinden kısaca bahsedelim.
Yabancı dilde yazılmış mektup örneği


Öncelikle kâğıdın üst kısmından başlayarak aşağıya doğru ilerleyelim. Sağ üst kısımda tarihi belirtmek ve sol üst kısımda veya üst orta kısımda gönderileceği yerin belirtilmesi veyahut başlığın atılması gerekli görülmektedir.
Akabinde hitap bölümünü kılıfına göre yerleştirmemiz gerekir. Örnek verecek olursak, “sevgili arkadaşım”, ”değerli, sayın, canım öğretmenim” vb. sesleniş (hitap etme) kelimelerini iyi bir biçimde seçelim.

Ardından giriş bölümüne başlangıç yaparak mektubu hangi amaçla yazdığımızı cümlelerle ifade edelim ki bu mektubun çok önemli cümleleri olmaktadır.
Gelişme bölümünde mektubu hangi amaçla yazmayı giriş bölümünde belirttiysek, bunları kısa veya uzun bir şekilde açıklamayı tercih edelim. Burada olayları akışına göre kelimelerle anlatmak karşımızdakinin kolaylıkla anlamasına olanak tanımaktadır.

Son olarak sonuç bölümünde de aktarmaya çalıştığımız olayı sonuçlandıracak veya özetlendirecek şekilde mektubumuzu bitirmeye çalışmalıyız. Buradaki cümleler kısa ve öz olmalıdır. Ardından dilek, istek ve arzularımızı veya selamlarımızı güzel bir ifadeyle iletmemiz gerekir. Ve sağ alt tarafa da isim ve soy isim ile birlikte altına da imzanızı atmanızı önermekteyiz.
Bu şekilde basit bir anlatımla mektup nasıl yazılır sizlere kolayca anlatmış oluyoruz.


    Benzer Konular

Dilekçe Yazımı ve Örneği
Boş Cv Oluşturma
Hazır Cv Örneği
Özgeçmiş Nasıl Yazılır Ve Örnekleri

0 Yorum var:

Yorum Gönder