Çarşamba, Ağustos 1

BlackBerry’nin Güvenlik Duvarı

BlackBerry Dinlenebiliyor mu?


Şuan da en çok dedikoduya sahip olan telefon BlackBerry’dir. Arap ülkelerinde yasaklandığı, dinlenemediği ve insanların hayatını tehlikeye soktuğu gibi daha birçok dedikoduya sahiptir. 


Bu dedikodulardan dinlenemediği konusuna dikkat çekecek olursak, bu telefonun dinlenememesinin nedeninin içerisinde bulunan özel yazılımlarla ilgili olduğu söyleniyor. 


BlackBerry Dinlenebiliyor mu?
Microsoft’un kurucusu olan Bill Gatesin maillerinin bir Türk hacker tarafından hacklendiği söylenmişti. Bu hacker aynı zamanda BlackBerry’nin de şifresini çözdüğünü ancak dinlenmesinin imkânsız olduğunu da özellikle söylemişti. Durum böyle olunca hem tüm Türkiye’de ve tüm dünya da bütün iş adamları, özel makam sahipleri ve devlet adamları BlackBerry kullanır hale geldiler. Kendilerinin telefonlarının dinlenildiğini düşünen ve rahatsız olan bu kişiler BlackBerry alarak bu endişelerinden kurtuluyorlar. Bu konu ile ilgili yetkili bir makamdan herhangi bir açıklama yapılmadı ancak bu konu hakkındaki dedikodular hala daha devam etmekte ve günden güne hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Eğer sizinde bu tarz bir korkunuz var ise ve teknolojin bu nimetinden faydalanmak istiyorsanız bu telefondan alıp kullanabilirsiniz.


Birçok kötü yorum ve olumsuz haberlere rağmen, BlackBerry hala en çok tercih edilen telefonlar arasındadır. Son ürünlerinden biri olan BlackBerry 9900 şu an itibariyle klavyeli telefonlar arasında en çok tercih edilen cihazdır.

0 Yorum var:

Yorum Gönder