Perşembe, Mayıs 3

Alman Kurdu Özellikleri

Alman Kurdu saf bir ırktır.Diğer bi çok köpek ırkı gibi bikaç köpek ırkının birleşmesinden elde edilmemiştir.Bu ırk 1899 yılında ilk defa Almanlar tarafından tescillenmiştir.

Alman Kurdu Özellikleri
Fiziksel olarak iri bir ırktır.Erkek alman kurdu ağırlığı 40-45 kg omuz yüksekliği 65 cm'dir.Dişilerde 60 cm civarındadır..Alman kurtunun üç çeşidi vardır.Bunlar;Kısa tüylü, orta tüylü ve uzun tüylü.Alman kurtunun boyu erkeklerde 60-65cm. Dişilerde  55-60 cm'dir.Ömürleri ise 12-13 yıl civarıdır.


Alman kurdu eğitimi en kolay olan köpek ırkıdır sebebi ise yüksek zekası ve insanlarla olan iyi uyumu ve iletişimdir.Bir çok konuda narkotik,gümrük muhafaza,arama kurtarma alanında kullanılan en başarılı köpek ırklarından biridir..Alman kurdu sıcak kanlı bir köpektir genelde dünyada aileler için en uygun köpek cinsi olarak kabul edilir.Bunun sebebi çocuklarla arasi çok iyi olması bekçilik yapmasıdır. Sahibine çok sadık bir köpek türüdür.Koruma özelliği yüksek bir köpektir yabancılara karşı sert karakterlidir.Bunun için villa bahçelerinde koruma özelliği öne çıkartılarak beslenir..Daha çok ev yerine bahçede beslenmesi hem köpek hem aile için daha uygundur.

1 Yorum var:

Adsız dedi ki...

sahibinden alman kurt satan var mı?

Yorum Gönder