Pazartesi, Nisan 23

Tansiyon Yüksekliğine Ne İyi Gelir?

Tansiyon yüksekliğine ne iyi gelir? Konusunda bir çok araştırma yapılmış ve önemli bulgular elde edilmiş. Yüksek tansiyondan kurtulmak için neler yenmeli, yüksek tansiyonu düşürmek için hangi bitkileri yemeliyiz. Tansiyon ülkemizde en sık karşılaşılan hastalık türlerinden birisidir. Doğada bulunan her canlının bir şifa olduğunu düşünerek tansiyonu düşürmek için yapılan araştırmalar sayesinde bir çok bitkinin tansiyonu düşürüş etkisi saptanmıştır. 


Tansiyon yüksekliğine ne iyi gelir?
 Ökse otu: Duruma göre sabah öğle akşam çay gibi demlenerek içilebileceği gibi, gece suda bekletilen ökse otunun suyu tansiyon yüksekliğine iyi gelmektedir. 


Zeytin yaprağı: Günde 3 kez yemeklerden önce veya sonra 150 ml miktarında almak tansiyon yüksekliğini ortadan kaldırmaktadır. 


 Limon suyu: Acil durumlarda bir limon sıkılarak içilirse yüksek tansiyon giderilmiş olacaktır. 


Sarımsak: Ülkemizde üretimi bir hayli fazla olan sarımsak her derde şifa. Burada bahsedilen sarımsak Çin sarımsağı değildir. Çünkü Çin sarımsağı genelde genetiğiyle oynanmış ve hormonlu bir yapıya sahiptir. Ülkemizde Kastamonu-Taşköprü sarımsağı olarak bilinen yerli üretim şifa kaynağı sarımsak tansiyon yüksekliğine iyi gelmektedir. Sınırın üzerindeki tansiyonu olanların tansiyonu bir miktar sarımsak ile kısa sürede normale dönmektedir. 


 Yılan otu kökü: Direkt olarak yenmeyen yalnızca doktor kontrolünde hazır bir şekilde sunulan yiyecektir. Yılan otu kökünün bir çok hastalığa olduğu gibi tansiyon yüksekliğine de iyi geldiği modern tıp tarafından kanıtlanmıştır. 


 Çörek otu: Çörek otu yapısında bulundurduğu maddeler sayesin tansiyon yüksekliğini yok etmektedir. Hazır olarak dövülmüş şekilde satılan çörek otlarını almamanız tavsiye edilir.

0 Yorum var:

Yorum Gönder