Perşembe, Temmuz 26

Topuklu Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kadınlar en çok ayakkabı ve çantaya para harcar.Diğer ürünlerin sezon indirimi beklenirken beğendiğimiz ayakkabıyı hemen almak isteriz.Her yıl çeşit çeşit yeni model ayakkabılar piyasaya çıkar.Ayakkabı trendi sürekli olarak değişir.Ve biz hepsine sahip olmak isteriz. 

Yalnız ayakkabı giymenin de püf noktaları vardır. Her ayağa göre ayakkabı vardır. Özellikle topuklu ayakkabı giyerken bazı şeylere dikkat etmeliyiz. Evet, topuklu ayakkabı çok şık durur, bacağı olduğundan daha güzel gösterir, daha uzun gösterir, kadınların boyunu yükseltir. Peki ya topuklu ayakkabı giymek her zaman güzel görüntüsünün yanında acı mı verir? Hayır. Acı veren bu zevki mutluluğa çevirmek bizim elimizde. Bunun için neler mi yapmalıyız?

Topuklu Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?


Topuklu ayakkabı alırken nelere dikkat etmeliyiz? 

*Aldığımız ayakkabı ayağımızın doğal yapısına uygunluk göstermelidir. 

*Ayakkabının iç kısmı kaygan ve sert olmamalıdır. Özellikle topuklu ayakkabılarda ayaklarımızın öne kayma riski vardır. Bu nedenle alırken iç yüzeyine dikkat etmeliyiz.

*Ayakkabı denerken ayakta denemeliyiz. Ve sadece bir çiftini değil iki çiftini birden denemeliyiz.

*Eğer topuklu ayakkabılarla uzun süre ayakta durmak zorundaysanız ve ağrı çekiyorsanız ayakkabının içine ortopedik bir taban yerleştirmelisiniz. Bu tabanla ne kadar rahat edeceğinizi siz de göreceksiniz.

*Kesinlikle her gün düzenli olarak aynı ayakkabı giyilmemelidir. En azından 1 gün ara verilmelidir. 

*Ayak tırnaklarının fazla uzatılması giydiğimiz ayakkabının bizi rahatsız etmesine neden olur. Bu nedenle ayak tırnaklarımızı çok fazla uzatmamalıyız. Özellikle topuklu ayakkabı giymek çok fazla ayak tırnağının olmasına müsaade etmez. 

*Topuklu ayakkabı seçiminde ince topuklar değil de biraz daha kalın ve güçlü topuklar tercih edilmelidir.

0 Yorum var:

Yorum Gönder