Pazar, Temmuz 29

Mozilla Firefox Windows 8 Entegresi

Mozilla, yıllardır teknoloji sektöründe internet tarayıcısı ve birçok alanda çalışmalar yapan firmadır. Bu çalışmalarının sonucunda da ürettiği birçok ürünle dünya genelinde büyük bir başarı sağlamayı başarmıştır. Mozilla’nın şu ana kadar en başarılı yazılımlarından biri olan FireFox, son yıllarda ki büyük atılımları ve dünya genelinde ki tanınmışlığı ile Mozilla firmasına büyük getiri sağlamıştır.

Mozilla Firefox ve Windows 8




Firefox, ilk çıktığı sürümüyle aynı gün 8 milyon indirilme kapasitesi yakalamış ve hala geçilemeyen bu rekoru ile Mozilla firmasının yüz akı olmuştur. Son olarak Microsoft’un atağına karşılık vermek amacıyla çalışmalarına başladığı en son tarayıcısından da büyük bir başarı bekleyen firma, Windows 8’in tüm yeni özelliklerinin etkin olacağı ve kullanım esnasında tüm donanımsal faaliyetleri de sunacağı hakkında açıklamalar yapılmıştır. 


Windows 8’in Metro adında ki yeni ara yüzünü tanıyan ve kullanım kolaylığı sağlayan yeni tarayıcı, ilk ekran görüntüleri ile de bu başarıyı hak ettiğini kanıtlar durumdadır. 


Microsoft bu durum üzerine yaptığı açıklamalarda, Windows 8’in resmi tarayıcısının yine İnternet Explorer olacağını ve herhangi bir tarayıcının İnternet Explorer’ın vereceği performansı vermeyeceğini söylese de bizler de dahil olmak üzere birçok kişi Firefox’un yeni sürümünün eskiye oranla çok daha hızlı ve görsel öğeleri içeren bir tarayıcı olacağına inanıyoruz. 


Firefox’un meşhur Turbo özelliği yine bu sürümde de karşımıza çıkacak.

0 Yorum var:

Yorum Gönder