Pazartesi, Ocak 7

Hamilelik Nasıl Anlaşılır? Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Hamile olduğumu Nasıl Anlarım?
Dünya’da ki en güzel duygulardan bir tanesi olan çocuk sahibi olmayı ifade eden hamilelik, nasıl anlaşılır sorusuna oldukça fazla yanıtla karşımıza çıkan bir soru olmaktadır. Gebe kalmaya işaretçi faktörler şu şekilde ifade edilebilmektedir: adet dönemlerine girilse bile kanamanın olmaması, mide bulantılarının ve istifraların sık yaşanması, idrar yaparken zorlanmalar ve ağrı gibi şikâyetlerin olması, karında oluşmaya başlayan diğer bir canlıdan dolayı yaşanan aşırı yorgun düşmeler, göğüslerde meydana gelen şişmeler ve sarkmalar, vajinal bölgede yaşanan akıntıların renk değişikliğine uğraması gibi başlıca nedenleri hamileliğin belirtileri olarak sıralayabilmekteyiz.

Fakat bunlardan herhangi birini görerek hamilelik hissine kapılmanız da çok yanlış olabilmektedir. Bu nedenle böyle bir düşünce veya işaretçi etmenlere rastlarsanız sizin için en önemli tavsiyemiz en yakın eczaneden bir gebelik testi alarak uygun bir ortamda bu testi yapmanızı ve test işlemindeki sonucun netliğine göre gebe veya değil olarak davranışlara girmelisiniz. Eğer ki çıkan sonuç pozitif ise hamileliğinize başladığınızı ve bu sebepten ötürü kadın – doğum uzmanına en kısa sürede başvurmalısınız. 

Gebelik sürecindeki belirtileri ifade edecek olursak, çok duygusal bir yapıya dönüşeceksiniz ve her şeyde duygusal bir yaklaşımla davranıp bazen iyi bazen de olmaması gereken sonuçlarla karşı karşıya kalabileceksiniz. Bunun dışında en önemli etmen yemek yeme isteğiniz olacaktır. Toplumda “Aşerme” şekliyle ifade edilen iştah arzusu sizin iki canlı taşımanızdan ötürü fazlaca beslenmenize ve bazı şeyleri özellikle isteme – can çekme olarak yaşayacaksınız. Burada da dikkat etmeniz gereken hem kendi sağlığınıza hem de bebeğinizin sağlığını düşünerek dengeli – düzenli – sağlıklı beslenmeniz gerekecektir

0 Yorum var:

Yorum Gönder