Perşembe, Aralık 27

Tansiyon Nasıl Düşürülür? Tansiyonu Düşürme Yöntemleri Nelerdir?

Sık rastlanan hastalıklardan bir tanesi olan ve genellikle irsi (kalıtsal) olarak geçen tansiyon rahatsızlığı, kan basıncını ifade etmektedir. Genellikle insanlarda meydana gelen yüksek tansiyon oldukça önemli bir hastalıktır ve mutlaka dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde beyin kanamalarına ve ölümcül riskleri taşımanıza sebebiyet verebilirsiniz.


Tansiyon Nasıl Düşürülür?
Tansiyonu Düşürme Yöntemleri

Eğer ki atalarınızda tansiyon hastalığını gördüyseniz, mutlaka sizin de bu hastalığa yakalanacağınızı bilmelisiniz. Çünkü irsi (kalıtsal) olarak genlerinize yerleşmiş olmaktadır. Bu nedenle sık sık doktor kontrollerine veya tansiyon ölçme işlemlerini yapmalısınız. Eğer ki hastalığınız tescillenirse zaten size doktorunuz gerekli olarak düzenli ilaç kullanmanızı söyleyecektir. İlaç tedavisi dışında yapmanız gerekenler ise en başında üç beyazdan bir tanesi olan tuzu kesmeniz veya çok büyük ölçüde azaltmanız olacaktır. Bunun dışında ise tansiyonunuz yükseldiğinde, dirsekten bileklere kadar olan kollarımızdaki bölgeleri soğuk su ile yıkamalı, sarımsak yemenizi öneririz fakat bu düşürme olarak algılanmamalı çünkü sarımsak ile soğan daha çok tansiyonu ayarlama dengede tutma işlevini gerçekleştirmektedir.

Hamur işleri, kızartmalar, et ürünlerindeki katkılı madde içeren sucuk – salam- sosis gibi gıdalardan uzak durmalısınız ve yağ tüketiminde margarin gibi katı olanları değil de zeytinyağı gibi sıvı yağları tercih etmelisiniz. Sebze ve meyve tüketimlerinizi arttırmalısınız ve eğer ki kullanıyorsanız alkollü, asitli içecekler ile sigarayı da bırakmalısınız. Bunları istinaden bol bol sportif egzersizler yapmalı ve stresli hayatınız varsa kendinizi buradan dışarıya çıkarmalısınız

Tansiyon Yüksekliğine Ne İyi Gelir

0 Yorum var:

Yorum Gönder