Çarşamba, Temmuz 25

Microsoft Xbox Smart Glass Nedir?

Microsoft, Xbox SmartGlass’ı Tanıttı! 


 Microsoft, son dönemlerin çöküşte olan firmalarından birisidir. Birçok yeni teknoloji devinin ortaya çıkması ve Microsoft’un bu firmalar karşısında atılım yapamaması onları prestij kaybına uğratsa da Microsoft yetkilileri bu düşüşünde üstesinden gelmesi başardı. 


Hemen her gün birçok yeni uygulama, güncelleme ve yeni ürünlerle karşımıza çıkan firma son olarak Xbox için mükemmel bir uygulama ile karşımıza çıktı. Bu uygulamanın adını SmartGlass olarak tanıttı. 


Microsoft Xbox SmartGlass


SmartGlass, bir dosya yönetim teknolojisidir. Akıllı telefonlarınız ve bilgisayarlarınız üzerinden bağlantı kurarak cihazınızın içerisinde bulunan medyaları ve oyunları yönetmenize olanak sağlar. Bu teknolojik gelişme sayesinde rakiplerinden geride kalan Xbox, artık güncelliğini korur hale gelmiştir.


Microsoft yaptığı açıklamalarda Xbox Smartglass’ın özelliklerinin sadece bunlarla sınır olmadığını da belirtmektedir. Akıllı telefonlarınızda ki klavye yardımı ile Xbox’unuzdan internet keyfini yaşayabilir, filmler izleyebilir ve oyun oynayabilirsiniz. Aynı zamanda çift ekran görüntüsü yaratmanıza da olanak sağlayan smartglass, aynı anda hem film izlemenize hem de oyun oynamanıza da yardımcı olmaktadır. 


SmartGlass sayesinde Xbox’unuzda bulunan filmleri ve videoları yatağınızda cep telefonunuzdan rahatlıkla izleyebilir, gönderebilir ve düzenleyebilirsiniz. 


Microsoft bu eklenti sayesinde rakipleriyle olan yarışına geri dönüş yapmış ve hala piyasanın sözü geçen lideri olduğunu kanıtlamıştır.

0 Yorum var:

Yorum Gönder