Çarşamba, Eylül 30

Çağan Irmaktan "Karanlıktakiler" Filmi

Geçen yıla damgasını vuran ‘Issız Adam’ın yönetmeni Çağan Irmak’ın merakla beklenen yeni filmi ‘Karanlıktakiler’, dün ilk kez sinema yazarlarına gösterildi. Başrollerini Erdem Akakçe, Meral Çetinkaya ve Derya Alabora’nın paylaştığı sancılı bir anne-oğul ilişkisini anlatan film, eleştirmenlerden genelde olumlu yorumlar aldı.



Egemen (Erdem Akakçe) 30’lu yaşlarını aşmış, bir reklam ajansında ofis boy olarak çalışan ve ilerleyen yaşına rağmen annesi Gülseren (Meral Çetinkaya) ile aynı evde yaşamak zorunda olan genç bir adamdır. Annesinin zihinsel kararmalarıyla geçen bir hayat Egemen için, evlerinin içine gizlenmiş, belki de sadece onlar için hazırlanmış ufak bir cehennem gibidir.

Gülseren içinse hayattaki tek varoluş nedenidir Egemen. Gerisi, kendisini hapsettiği evinde yaşadığı bitmeyen bir huzursuzluk ve tedirgin bir ruhtur. Yanında olmasını istediği tek kişi Egemen’dir. Oğlunun kendisinden ayrılmasına dair en ufak bir düşünce bile bir çılgınlık nöbetine girmesi için yeterlidir.

Egemen’in tüm hayatını geçirdiği bu cehennemden uzaklaşarak, rahat nefes alabildiği, normal bir hayata yaklaştığı tek yerse çalıştığı reklam şirketidir. İşi sayesinde dış hayatla bir bağ kurmak az da olsa annesinin karanlık dünyasından uzaklaştırır Egemen’i. Öte yandan patronu Umay’a (Derya Alabora) duyduğu ilgi genç adam için büyük bir açmazdır. Annesinin varlığı bu ilgi önünde koca bir engeldir. Çaresizliği artan Egemen iki kadın arasında sıkışıp kalır


Yönetmen:Çağan Irmak
Senaryo: Çağan Irmak
Oyuncular: Erdem Akakçe, Derya Alabora,
Meral Çetinkaya, Şebnem Dilligil,
Gülriz Şirinyan, Güner Özkul,
Güner Özkul Merih Atalay,
Pınar Töre, Rıza Akın, Savaş Akova
Görüntü Yönetmeni: Gökhan Tiryaki
Gösterime Giriş Tarihi:: 2 Ekim 2009
Süresi: 100 dk
Yapım Şirketi: Most Production

0 Yorum var:

Yorum Gönder