Malzemeler
7-8 adet patates
maydanoz
1 kase yoğurt
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı salça
Hazırlanışı
- Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin. Ezmek için çatal kullanabilirsiniz.
- Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin.İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içesisi oyuk olacak şekilde şekillendirin.
- Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarmısakları atarak karıştırın.
- Patateslerin oyuk kısımlarını yoğurt ile doldurun.
- Üzerine de yağda salça kızdırarak dökün. Afiyet olsun…
Cuma, Şubat 17
Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Yazar ZerO zaman: Cuma, Şubat 17, 2012 Google'da Ara!
Etiketler: patates mantısı hazırlanışı, yemek tarifleri patates mantısı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Yorum var:
Yorum Gönder