Cuma, Şubat 17

Patates Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Malzemeler

7-8 adet patates
maydanoz
1 kase yoğurt
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı

- Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin. Ezmek için çatal kullanabilirsiniz.
- Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin.İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içesisi oyuk olacak şekilde şekillendirin.
- Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarmısakları atarak karıştırın.
- Patateslerin oyuk kısımlarını yoğurt ile doldurun.
- Üzerine de yağda salça kızdırarak dökün. Afiyet olsun…

0 Yorum var:

Yorum Gönder