Pazar, Kasım 6

İşkur Meslek Edindirme Kursları

- Kursa katılabilmek için İŞKUR’a kayıt olmalısınız.
- Program başlangıcı itibariyle SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışıyor iseniz kursa katılamazsınız.
- Kursa devam zorunludur.
- Kurumun kabul edebileceği mazeretiniz olursa kurs süresinin 1/10’unu aşmamak üzere mazeret izni kullanabilirsiniz. Bu sürenin aşımı halinde, kursla ilişiğiniz kesilir.
- Devam ettiğiniz her bir kurs günü için 15,00 TL hak edersiniz. Devam etmediğiniz günler için ödeme yapılmaz. Ödemeler açılacak banka hesabınıza aylık olarak yatırılır.
- İşsizlik sigortasından yararlanmakta iseniz kursa katılmanız halinde işsizlik sigortası ödemesi kesilmez (hak ettiğiniz kadar işsizlik ödeneğini ve kursa katıldığınız her gün için 15,00 TL’yi almaya devam edersiniz).
- Kursa başlamadan önce kuralları bildiğinize ve kurallara uyacağınıza dair “Taahhütname” imzalamanız gerekmektedir.
- Doğru mesleği seçtiğinizden emin olunuz! Kursa katılmanız halinde; aynı meslekte hiçbir zaman, farklı meslekte ise 2 yıl geçmeden hiç bir şekilde başka bir kursa katılamazsınız.

- Katıldığınız kurs süresi 6 aydan az ise 2 yıl içinde kalan süre (6 aya) kadar Staj ve TYÇP programlarına; süresine bakılmaksızın Girişimcilik Programlarına katılabilirsiniz (4 aylık bir kursa devam eden kişi, kalan 2 aylık sürede bir staj veya TYÇP programına katılabilir).
- İşsizlik Sigortasından yararlanmakta iken geçerli bir gerekçe sunmadan katıldığınız kursu bırakmanız halinde bu tarihten itibaren işsizlik ödeneğiniz kesilir.
- Kurs süresi boyunca eğitim maliyetleriniz ile “iş kazası ve meslek hastalığı sigorta priminiz” İŞKUR tarafından karşılanır.
- Kurs sonunda yapılacak olan sınavlarda başarılı olmanız halinde MEB onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilir

İşkur Mesleki Edindirme Kursları

1 Yorum var:

erhan dedi ki...

mili egeitim onaylı sertifakat neye yaracak 6 ay sonra çıralacakmıyox yoksa devem edecegiz

Yorum Gönder