Cumartesi, Ağustos 4

Google Web History artık Türkçe

Google Web Geçmişi servisini Türkçe olarak kullanıma hazır hale getirdi. Bu yeni servisten yararlanmak için kullanıcıların bir Google hesabına sahip olmaları ve hizmetleri kullanma yönünde tercih belirtmeleri yeterli olacak.

Google Web Geçmişi Türkçe sürümü ile kullanıcılar eski arama sonuçlarına yeniden dönme imkânını elde edecek, geçmişte ziyaret ettikleri siteleri süratli bir şekilde bulacak, bu sayfalardaki metinlerin tamamını gözden geçirebilecek, metin üzerinde değişiklikler yapabilecek veya çıkarmak istedikleri bölümleri silebilecekler.

Google’ın Web Geçmişi Türkçe sürümü, kullanıcılara aramalarında kişiselleştirilmiş sonuçlar elde etme ve arama motoru kullanım geçmişleri üzerinde daha fazla denetim oluşturmalarını sağlamaya yönelik sürdürdüğü çalışmaların bir bölümünü temsil etmektedir. Kullanıcıların hizmetleri kullanma yönündeki tercihleri doğrultusunda Google, arama sonuçlarını bu kullanıcıların önceki dönemde gerçekleştirmiş oldukları aramalar bazında kişiselleştirmekte, bir anlamda kullanıcıya özel bir arama opsiyonu sunmaktadır.

Örneğin, bir kullanıcının internette yaptığı aramaların geçmiş sorgulama bilgisi otomobiller değil de daha çok bilimle ilgilendiğine işaret ediyor ise, bu kullanıcı arama motorunda “GM” terimini aradığında, Google sonuçlarda genetik yapısı değiştirilmiş besinlerle ilgili konu başlıklarını General Motors ile ilgili konuların öncesinde listeleyecektir. Böylelikle, arama işleminin sonuçları kullanıcının beklentisi ile ilgili daha ilintili, daha efektif ve hızlı olacaktır.

Web Geçmişi işlevi kullanıcının istediği ölçüde kişiselleştirilebilecektir. Örneğin, bir kullanıcı internette yaptığı aramaları geçmiş sorgulama bilgisinde gizli tutmak istiyor ise, Web Geçmişi servisi ile arama seçeneklerini değiştirme veya silme imkânına sahip olacaktır. Kullanıcılar Web Geçmişi işlevlerinden istedikleri zaman çıkabileceklerdir.

Google Mühendislik Bölümü Kişiselleştirme İşlemleri Sorumlusu Sep Kamvar yaptığı açıklamada; “İnternette daha önce ilgiyle okuduğunuz bir konuyu sonradan bulamadığınız oldu mu – örneğin eğlenceli bir video filmini, bir çikolatalı pasta tarifini, çok iyi yazılmış bir gazete makalesini? Google Geçmişi bu sorunu ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Web Geçmişi işlevi ile kullanıcılar herhangi bir bilgisayarı kullanarak ilgilendikleri konulara hızlı bir şekilde erişebilecekler. Search History işlevinin geliştirilmiş bir versiyonu olan bu yeni servis ile kullanıcılar daha önce arama yaptıkları sitelere geri dönebilecek ve yeniden kolaylıkla arama yapabilecekler.’’

Web Geçmişi hizmetini kullanmak için kullanıcıların, bir Google hesabına kayıtlı olmaları ve PageRank işlevini içeren Google Toolbar’ı devreye sokarak, Web Geçmişi hizmetini kullanma yönünde tercih belirtmeleri gerekiyor. Tarayıcıya entegre edilmiş olan Toolbar Google kullanıcılarının Google hesapları yolu ile ziyaret ettikleri internet sayfalarının belirlenmesini sağlıyor.

Google Web Geçmişi hakkında daha fazla bilgi veya programa başlamak için, http://www.google.com.tr/history adresindeki kayıt talimatlarını yerine getirmeniz gerekmektedir.

0 Yorum var:

Yorum Gönder