Perşembe, Temmuz 12

Ak Partili, Bayülgen'e 'edep öğretti'


AK Parti Milletvekili Adayı Özlem Türköne ile CHP Adayı Berhan Şimşek'in konuk olduğu Okan Bayülgen'in proğramında 'sayın' tartışması yaşandı. Bayülgen, konuğa 'Özlem' deyince...

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Özlem Türköne ile CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Berhan Şimşek, NTV'de Okan Bayülgen'in sunduğu 'Bu Sizi İlgilendiriyor' programının konuklarıydı.

Bürokrat kökenli genç milletvekili adayı Özlem Türköne, 'Kurt siyasetçi' Berhan Şimşek'in hükümete yönelik eleştirileri karşısında sık sık Şimşek'in sözlerine müdahale edince, Okan Bayülgen araya girdi ve sıra ile konuşulmasını önerdi.

Ancak, bu öneri de pek işe yaramayınca Bayülgen, ortamı soğutmak için, 'Yakışıklı bir bey ve güzel bir kız ile program yapıyorum' şeklinde bir iltifatta bulunduktan sonra, 'Özlem daha siyasette yeni...' şeklinde başlayan cümleyi kurmaya başlamıştı ki, Türköne, rahatsızlığını ifade etmek için Okan Bayülgen'in sözüne girmeye çalıştı. Türköne, bir süre duraklayan Bayülgen'den kendisine ismi ve soyismiyle beraber hitap edilmesini istedi.

Konuğu tarafından 'uyarılmaya' alışık olmayan Okan Bayülgen, sinirlendi ve "Kendi seyircim önünde hiçbir konuğum bana edep dersi veremez. Kimse bana terbiye öğretemez' şeklinde bir tepki ortaya koydu.

Özlem Türköne ise, "Bu toplumda yaşıyoruz. Bizlerde kişilerin ilk adları ile hitap edilebilmesi için belli bir çerçeve, belli bir yakınlaşma, belli bir ortam doğmuş olması gerekir. Belki Amerikalılar böyle hitap ediliyor olabilir. Ama ben ne Amerikalı ne de Meksikalıyım" şeklinde uyarılarına devam edince, Bayülgen reklam arası verdi.

0 Yorum var:

Yorum Gönder