Salı, Haziran 19

YouTube'dan evrensel adım


Dünyanın en çok tercih edilen video paylaşım sitesi olan youtube, dokuz ülkede sitenin uluslararası sürümlerini kullanıma açtı. Youtube Türkiye ne zaman açılacak ?


Yakın bir zaman önce arama motoru Google tarafından satın alınan YouTube, Brezilya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya İtalya, Japonya ve Polonya'da şube açarak bu ülkelerin kullanıcılarına kendi dillerinde hizmet vermeye başladı.
Google'ın hemen hemen tüm kürede ayrı ayrı yapılanması olmasına rağmen Youtube kendi global ağını kendisi örecek.
Yeni uygulamaya göre bu uluslararası sayfalarda yapılan aramalarda da o ülkeye özel kıstaslar kullanılıyor.
YouTube şirketinin kurucularından Chad Hurley yaptığı açıklamada, "Video görüntüleri evrenseldir. Tüm dünyadaki insanlar video görüntülerini kullanarak iletişim kuruyor ve fikir alışverişinde bulunuyor" dedi.
Üstlendikleri görevin 'eğlendirmek, bilgilendirmek ve güçlendirmek' olduğunu belirten Hurley, YouTube sitesinin kullanıcılarının yarıdan fazlasının Amerika Birleşik Devletleri dışından olduğunu da söyledi.
YouTube şirketi, uluslararası sürümlrin yanısıra, internet sitesinin içeriğini paylaşmak üzere yaptıkları ortaklık anlaşmalarını da açıkladı.
Bu anlaşmalar uyarınca, şirket, France 24, Antena 3 gibi yayın kurumları, AC Milan, Chelsea, Barcelona ve Real Madrid gibi futbol kulüpleri, Yeryüzünün Dostları (Friends of the Earth) ve Yeşil Barış (Greenpeace) gibi kurumlarla da içerik ortaklığına başlıyor.
YouTube'un diğer kurucu ortağı Steve Chen ise, uluslararası sürümler ve ortaklık anlaşmalarıyla, dünyanın farklı bölgelerindeki kullanıcılara 'yerel bir deneyim' sunmak istediklerini söyledi.
Chen, amaçlarının sadece doğrudan çeviri yapmak değil, kullanıcılara her ülkede, o ülkeye özel içerik sunmak olduğunu kaydetti.
YOUTUBE TURKEY BİRKAÇ AY İÇİNDE GELİYOR
Financial Times gazetesinin haberine göre Youtube Türkiye ve Tayland'da da birkaç ay içinde faaliyete geçecek. Şirket, tüm küredeki büyümesini Asya'ya doğru devam ettirecek. Youtube'a konan bu ülkeleri ilgilendiren bazı videoların kanunları ihlal ettiği öne sürülmüştü.
Youtube yöneticileri ülkelerde açılacak şubeler sayesinde bu tür suçlamaların azalacağı ve videoların kanunlara uygunluğunun daha kolay denetleneceğini belirttiler.

1 Yorum var:

ZerO dedi ki...

youtubetürkiye gelirse gerçekten çok harika olur..

Yorum Gönder