Salı, Haziran 19

MySpace'in mucidi Google'ı devirecek


Dünyanın en büyük arkadaşlık sitesi MySpace'i yaratıp 580 milyon dolara satan Chris DeWolfe şimdi Google'ı sarsmaya hazırlanıyor. Yeni site tüm perakendecileri buluşturacak.




Chris DeWolfe, dünyada milyonlarca insanın en büyük sosyalleşme alanı olarak gördüğü MySpace’in kurucusu. DeWolfe, ayda 69 milyon kişinin ziyaret ettiği sitesini 2005 yılında News Corperation’e 580 milyon dolara sattı.
MySpace Lily Allen gibi birçok sanatçının popülerleşmesine de katkı yapmıştı. Şimdi Chris DeWolfe Google’ın dünyadaki hakimiyetine son verecek yeni bir projeyle geliyor. Sitenin adı ve kapsamı şimdilik belli değil.
Ama özet olarak yeni site tüm perakende satışların buluştuğu bir ortam olacak. Örnek olarak amatör bir kişi internetten tşört satmaya çalışıyor. Bu kişi DeWolfe’nin sitesine üye olarak tüm dünyaya bir tek tşörtünü satabilme imkanı bulacak.
DeWolfe profesiyle ilgili şunları söyledi: "Tüm perakendecilerle ortak olma imkanı olacak. Tabii eBay gibi bu işte uzmanlaşmış sitelerle de ortaklık kurabiliriz. Google, 180 milyon insanı hakimiyeti altında tutuyor. Bunu Yahoo izliyor.
MySpace de bu büyüklerin arkasından geliyor. MySpace şu anda ayda 25 milyon dolarlık ilan alıyor. 6 veya 9 ay içinde dünyanın buluşma alanını hizmete sunacağız.” DeWolfe’nin bu açıklaması aylardır dedikodusu yapılan eBay’ın DeWolfe ile ortak proje hazırlığı içinde olduğu yönündeki iddiaları güçlendirdi.
DeWolfe’e göre MySpace tüm insanların birbiriyle fotoğraf, müzik ve video paylaşabildiği bir alandı. Bu nedenle çok başarılı oldu. Yeni sitede interaktif şekilde kullanıcıların her türlü ihtiyacını karşılayacak ve çok başarılı olacak. Yeni site ayrıca yeni marka etrafında insanları birbiriyle buluşturarak ilgilendikleri konularda etkileşim içine sokacak. Ayrıca siteye cep telefonundan girmek isteyenler için Vodafone’la anlaşma yapılacak.


0 Yorum var:

Yorum Gönder