Pazar, Haziran 10

Kendinizi İstenmeyen E-Postalardan Koruyun

E-posta gönderiyor ve alıyorsanız, önemsiz e-postalar alıyor olabilirsiniz. İstenmeyen postalar çok fazla olabilir. Bu usandırıcı, öfkelendirici, rahatsız edici olabilir. Bilgisayarınız ve gizliliğiniz için yalnızca önemsiz postalar tehlikeli olmayabilir.
E-posta ve anlık ileti önemsiz postaları için ne yapabilirsiniz? Aslında yapabileceğiniz birçok şey vardır:
İstenmeyen postaların azaltılmasına nasıl yardımcı olabilirsiniz?
E-posta programınızın (veya ISS) sağladığı önemsiz postalara karşı özelliklerin avantajlarına sahip olun. Ek olarak, birincil e-posta adresinizi olabildiğince gizli tutup, web sitesinin gizlilik politikasını gözden geçirin ve resimlerin otomatik olarak yüklenmesini engelleyin.
İstenmeyen postam var! Ne yapacağım?
Yapacağınız iş açıkça bellidir: önemsiz postaları yanıtlamayın ve bu konuyla ilgilenen kişilere bu postaları rapor edin.
Anlık ileti önemsiz postaların azaltılmasına nasıl yardımcı olursunuz?
Görüşmek istemediğiniz kişilerden, özellikle de Microsoft MSN Messenger ve Microsoft Windows Messenger kullanan kişilerden gelen anlık iletileri, nasıl durduracağınızı araştırın.
Hotmail ve Outlook kullanarak önemsiz postalardan kendinizi nasıl korursunuz?
İstenmeyen postalara karşı mücadelenizde kullandığınız Microsoft e-posta programlarını kaydedin.

İstenmeyen postaların azaltılmasına nasıl yardımcı olursunuz?

Burada, önemsiz postalardan korunma stratejileri vardır:
İstenmeyen postalarla mücadelenizde e-posta programınızın veya ISS'nizin yardımını kaydedin.
Birincil adresinizi yalnızca tanıdığınız kişilere vererek e-posta adresinizi açıklarken dikkatli olun.
Üçüncü taraflara e-posta adresinizin açıklanması için istemeden anlaşma yapmadığınızdan emin olmak için, web sitelerinin gizlilik politikasını gözden geçirin.
İstenmeyen posta göndericilerinin e-posta adresinizi onaylamak için kullanabileceği resimleri engelleyin.

İstenmeyen e-postaların engellenmesine yardımcı olması için e-posta programınızı veya ISS'inizi kaydedin
Birçok e-posta programında, önemsiz postaları gerçekten istediğiniz e-postalardan ayıran yerleşik filtreler vardır. Internet Servis Sağlayıcınızdan da (ISS) yardım alabilirsiniz; hangi hizmetleri alabileceğinizi öğrenmek için ISS'nizi arayın.
İstenmeyen postaları engellemek için Microsoft'un e-posta programlarını kullanın
Belirli bir gönderenden gelecek daha sonraki e-postaları engellemek için tüm Microsoft e-posta programlarında bulunan "Göndereni Engelle" ayarını da kullanabilirsiniz.
Microsoft MSN® Hotmail® MSN Hotmail'in posta kutunuzu önemsiz postalardan nasıl koruduğunu öğrenip bunu, posta kutunuza ulaşmadan önemsiz postaları silmek için nasıl kullanacağınız hakkında bilgi alın.
Microsoft Outlook 2003 İstenmeyen postalara karşı savunmanızı nasıl geliştireceğinizi ve önemsiz e-posta filtrelerinizi nasıl güncelleştirebileceğinizi araştırın.
Microsoft Outlook 2002 ve 2000 İstenmeyen postaları otomatik olarak Gelen Kutunuzdan nasıl kaldıracağınızı bulun.

Hemen hemen hiç istenmeyen postası olmayan bir MSN Hotmail hesabı oluşturun
Microsoft SmartScreen istenmeyen e-posta filtreleri etkili olsa dahi hepsinin gelen kutunuza gelmesini engelleyemeyebilirsiniz. İstenmeyen e-postaları daha da azaltmak isterseniz (özellikle çocukları korumak için), olabildiğince e-postayı istenmeyen olarak geçirmeyecek bir hesap ayarlayabilirsiniz.
Kenar çubuğu
İstenmeyen posta almanız çok normal!
İstenmeyen postalara karşı yazılım üreten bir şirket olan Brightmail, günümüzde e-postaların %50'sinin (2001 ortalarında % 8) önemsiz e-posta olduğunu tahmin ediyor. Henüz, tufanın çok küçük bir bölümünü görebiliyorsunuz. Örneğin, MSN Hotmail, patentli Microsoft SmartScreen Teknolojisini ve Brightmail araçlarını, tek bir günde 2,4 milyar (evet -- milyar) önemsiz e-postanın müşterilerin e-posta kutusuna ulaşmasını engellemek için kullanıyor.

E-posta adresinizi açıklama konusunda dikkatli olun
Bazı önemsiz posta göndericileri, ücretsiz bir hediye için oturum açtığınız, çevrimiçi sipariş yaptığınız veya yarışmaya katıldığınız web sitelerinden adres listelerini toplar. Bu göndericiler Internet ayrıntılı raporları, iş ilanı, haber grupları ve sohbet odalarındaki e-posta adreslerini arayan programlar olan web bot'ları da kullanabilir. E-posta adresiniz herkesin göreceği biçimde ilan edilmişse, önemsiz postalar özellikle siz hedefleyebilir.
Bu nedenle her zaman aşağıdaki ipuçlarını izleyin:
Yalnızca Web işlemlerine atanmış bir e-posta adresi ayarlayın -- örneğin, bir MSN Hotmail hesabı.
Birincil e-posta adresinizi yalnızca tanıdığınız kişilerle paylaşın. Büyük Internet dizinlerinde ve iş ilanı web sitelerinde e-posta adresinizi listelemekten kaçının. Kendi web sitenize bile koymayın.
Önceden işaretlenen kutulara dikkat edin. Çevrimiçi alış veriş yaptığınızda, satışta sorun olmadığını veya e-posta adresinizin diğer işletmelere (üçüncü taraf) verileceğini belirtmek için bazen onay kutuları (önceden işaretli) ekler. Temizlemek için onay kutularını tıklatın, böylece e-posta adresiniz paylaştırılmaz.
E-posta adresiniz değiştirin (veya bozun) -- Özellikle haber grupları, sohbet odaları, ilan panoları veya diğer genel yerlere gönderdiğiniz adreslere dikkat edin. Örneğin, e-posta adresinizi "s0me0ne@example.c0m" biçiminde, "O" yerine sıfır kullanarak verebilirsiniz. Bu yolla, kişiler adresinizi yorumlayabilir, ancak otomatik önemsiz posta göndericileri kullanımı bunu yapamaz.

İpucu Hatırlanabilecek, ancak toplanması zor olan e-posta adı (ve adresi) oluşturmaya karar verin. Harf, sayı ve diğer karakterlerin birleşimini deneyin -- örneğin, 3uan_gard3n@example.com ("3" "E" yerine) veya J0e_Y0ng@example.com ("O" yerine sıfır).
Kenar çubuğu
Sözlük saldırısı!
İstenmeyen posta göndericileri, geçerli e-posta adreslerini inatla aramalarında, hızla milyonlarca e-posta adreslerini (örneğin, someone@example.com, someone2@example.com, s_one@example.com, some_one@example.com ve benzerleri), MSN Hotmail'dekiler gibi hedef e-posta bilgisayarlara gönderen özel yazılım programlarını kullanır. Bu, sözlük saldırısı olarak bilinir. Geçersiz e-posta hesapları e-postayı gönderene geri gönderir; böylece yazılım çok hızlı biçimde hangi e-posta adreslerinin etkin olduğunu, hangilerinin olmadığını kaydeder.

Web sitelerinin gizlilik politikalarını gözden geçirin
Web tabanlı hizmetlerde (çevrimiçi bankacılık, alışveriş veya gazete. vb.) oturum açtığınızda, e-postanızı açıklamadan önce gizlilik politikası ( veya beyanı) yakından inceleyin. Web sitesi kişisel bilgilerinizi nasıl kullanacağını açıklamıyorsa, verip vermemeyi bir kez daha düşünün. (Birçok şirketin, yasal olanların bile bilgilerinizi sizin istemeyeceğiniz şekilde kullanabileceğini unutmayın.)
Web sitesinin giriş sayfasının en altındaki (yoksa her sayfadaki) gizlilik politikasını araştırın; Bunu, sitenin "Koşullar ve Hükümler" veya "Kullanım Koşulları" bölümünde de bulabilirsiniz. Örnek olarak, bu sayfanın ve her MSN sayfasının en altındaki MSN TRUSTe Onaylı Gizlilik Bildirimini gözden geçirin.
İpucu Gizliliğiniz korunmasına yardımcı olmak için, gizlilik politikasında ne araştırılacağı hakkında daha eksiksiz açıklamalar okumak isteyebilirsiniz.

Resimleri engelleyin
Deniz fenerlerinin ışıkla mesaj göndermesi gibi; e-posta iletilerindeki resimler (veya Web işareti) gönderene gizlice ileti göndermek için kullanılabilir. İstenmeyen posta göndericileri, etkin e-posta adreslerini bulmak için bu resimlerin gönderdiği bilgilere göre hareket eder.
Web işaretlerine karşı en iyi savunma, iletileri gözden geçirme olanağınız olana kadar resimlerin yüklenmesini durdurmaktır. (Örneğin, hem MSN Hotmail, hem de Outlook 2003, adres defterinizde bulunmayan kişiler için bunu otomatik olarak yapmak üzere önceden ayarlanmıştır.)


İstenmeyen postam var! Ne yapmalıyım?

Tüm çabalarınıza rağmen, gene de beklemediğiniz ve istemediğiniz e-postalarınız var. Ne yapabilirsiniz?
İstenmeyen postayı yoksayın. İstenmeyen postaları reddetmeyi alışkanlık haline getirin; örneğin, göndericiden bir şey almayın veya eklere dikkat edin.
İstenmeyen e-postayı ve gönderenleri rapor edin

Not MSN Hotmail olarak görüntülenen hesaptan veya kendi hesabınızdan önemsiz posta alıyorsanız, telaşlanmanız doğaldır. İlk şüphelenilecek şey, size, daha da kötüsü sizin adınızla başkalarına e-posta göndermek için hesabınızın saldırıya uğramış olmasıdır. Gerçekteyse bu korkularınız doğru olmayabilir. Kötü amaçlı bir şirket veya kişi, tek tek e-posta iletilerinin üstbilgilerinin sahtesini oluşturmak üzere önemsiz posta programı kullanmış olabilir. Bu kadar uğraşmalarının nedeni e-postanın özgün görünmesini sağlamaktır (böylece sizi tanıyanlar e-postayı açacaktır)
Sahtecilerin bazıları, daha özgün görünmesi için üstbilgiye alıcı e-posta adresini (sizin adresiniz) veya (sizin) hesap adınızı ekler.
Bu bir suçtur ve Hotmail sürekli olarak bu eylemleri durdurmak için çalışmaktadır. Ancak, birinin hesabınıza girdiğinden, bilgisayarınıza virüs gönderdiğinden ve hesabınızın başka kullanıcılara e-posta göndermek için kullanıldığından boş yere telaşlanıyor olmanız emin olmanız gerekir. İçinizin rahat etmesi için, zaman zaman hesap parolanızı değiştirebilirsiniz
Hotmail hesabınızı açın
Seçenekler'i tıklatın
Bilgilerinizin altında
Parolayı tıklatın

İstenmeyen postayı yoksayın
Bir şirket kişisel bilgilerinizi e-posta aracılığıyla almak isterse, bir aldatma olabileceği için e-postayı yanıtlamayın. Güvendiğiniz bir şirket (kredi kartı şirketi gibi) e-posta aracılığıyla kişisel bilgilerinizi istiyorsa, biraz daha araştırma yapın. Yasal şirketlerin çoğu kişisel e-postayla göndermenizi istemez.
Bunun yerine, şirketi normal telefonla arayın. E-postada verilen numarayı aramayın, bunun yerine kendi bulduğunuz (sarı sayfalar, banka ekstresi, fatura veya başka kaynak) bir numarayı kullanın. Bu yasal bir istekse, telefon operatörleri yardımcı olacaktır.
Kenar çubuğu
Aldatılmayın!
Aldatıcı e-postalara karşı uyanık olun. Aldatma, alıcının e-posta iletisinin alışılmış bir kişi veya kuruluştan geldiğini düşünmesini sağlamak üzerine kuruludur. Kötü amaçlı kişiler bunu, virüs içeren malzemeleri yüklemek veya kredi kartı numarası, parola gibi kişisel bilgilerin gönderilmesini sağlamak üzere kullanır. Bu aldatıcı iletiler, şirketleri en yetkin bilgisayar kullanıcılarını bile aldatabilecek ölçüde iyi bir şekilde taklit edebilir. Aldatmanın nasıl olabileceğine bakın.
Tanıdığınız bir kişiden gelse bile, e-posta eklerine her zaman dikkatli yaklaşın. Eki açmak bile ekteki zararlı virüsleri serbest bırakır. Gönderene iletinin geçerli ve ekin güvenli olduğunu onaylatamıyorsanız, iletiyi ve ekini silin. (Emin olmadığınız bir eki açmanız gerekiyorsa, önce eki kaydedin, böylece virüse karşı koruma yazılımınız eki açmadan önce denetleyebilir.)
İstenmeyen postadan hiç bir zaman bir şey satın almayın. İstenmeyen posta göndericileri, geçimlerini böyle sağlar (üstelik oldukça iyi kazanıyor da olabilirler). Ürünlerini almayın (ve onlara başka bir çalışma yolu bulmak için yardım edin). Böylece listelerinin dışına alınma olasılığınız artar.
E-posta isteğine dayanan yardımlara katılmayın. Maalesef, bazı önemsiz posta göndericileri iyi niyetinizi kullanır. Yardım isteyen bir e-posta alırsanız buna önemsiz posta gibi davranın. Desteklemek istediğiniz etkinlikse, nasıl katılabileceğinizi araştırmak için telefonla arayın.
Zincir e-posta iletilerini göndermeyin; bir hileye katılmanıza ve e-posta adresinizi kimlerin göreceği hakkında denetimi kaybetmenize neden olabilir. Ek olarak, e-posta adreslerini toplamak için önemsiz posta göndericilerinin özellikle zincir mektuplar başlattığına dair raporlar var.

İstenmeyen e-postayı ve gönderenleri rapor edin
Etkin olun. İstenmeyen e-posta göndericilerine karşı kendinizi savunun ve önemsiz postaları bildirin.
İstenmeyen postayı asıl ISS'ye iletin. İstenmeyen postalarda, gönderenin adresi @ işaretinden sonra ISS adını görüntüleyecektir.
MSN.com adresinden geliyorsa, üstbilgileriyle birlikte tüm e-postayı abuse@hotmail.com adresine gönderin.

Üstbilgi alanının tamamını kapsayan posta göndermek için:
MSN Internet Explorer kullanarak:
İletiyi açıp sağ üst köşedeki "Diğer" seçeneğini tıklatın.
İleti Kaynağı'nı tıklatın. Tüm üstbilgileri görünür halde, ileti yeni bir pencerede açılır.
Tüm metni kopyalayıp yeni bir iletiye kopyalayın. İletiyi şu adrese gönderin: abuse@hotmail.com

Outlook Express veya Outlook kullanarak:
Açılmamış e-postada imlecinizi postanın üzerine getirip sağ tıklatın ve Seçenekler'i tıklatın.
"Internet üstbilgileri" altında üstbilginin tüm içeriğini kopyalayın.
E-postayı açıp iletinin tam bir kopyasını, kopyaladığınız ileti üstbilgisini de ekleyerek şu adrese iletin: abuse@hotmail.com

İstenmeyen posta farklı bir ISS'den geliyorsa, üstbilgileri bu ISS'deki aldatıcı diğer ada iletin (yukarıdaki yönergelerle) -- örneğin, abuse@.com veya webmaster@.com'u deneyin.
Ağ Saldırı Temizleme Merkezini kullanın; böylece bunlarla ilgilenebilecek sistem yöneticilerine şikayetlerinizi iletirsiniz.
İstenmeyen postaları açmadan rapor edin; MSN Hotmail kullanıyorsanız.


Anlık ileti önemsiz postalarının azaltılmasına nasıl yardımcı olursunuz?

Anlık ileti önemsiz postalarına karşı korunmak için önemsiz postalardan kendinizi korumaya ait yönergeleri izleyin.
Tanımadığınız (hatta tanıdığınız) kişilerden gelen anlık ileti eklerini hiçbir zaman açmayın. Özellikle altı çizilmesi gereken bir kural: tanımadığınız kişilerden gelen dosyaları, virüsler gizlenebileceğinden hiçbir zaman açmayın. Dosyada virüs varsa, siz açana kadar etkinleşmez; bu nedenle tanıdığınız kişilerden bile gelse gönderilen dosyadan emin olmak akıllıcadır. Göndericilerin gerçek gönderici olduğunu doğrulamak için anlık iletiyi gönderen kişiye bir ileti iletmenizi öneririz.
MSN® Messenger ve Windows® Messenger, ikisi birden dosyaları otomatik olarak kabul etmediğinden, ekleri kaydetme veya yoksayma seçimi vererek bu sorunu azaltır. Ek olarak, istenmeyen iletileri engellemek için bu programları kullanabilir veya aşağıdakilerle kendinizi önemsiz postadan koruyabilirsiniz:
MSN Messenger önemsiz postalarından kendinizi koruyun
Windows Messenger önemsiz postalarından kendinizi koruyun

MSN Messenger önemsiz postalarından kendinizi koruyun
Yabancılardan gelen iletileri iki yolla engelleyebilir veya otomatik olarak virüs tarayacak MSN Messenger'ı kurabilirsiniz.
İstenmeyen anlık iletileri engelleme
MSN Messenger'da, Araçlar menüsünde Seçenekler'i tıklatın.
Önce Gizlilik sekmesini, ardından da seçmek için Başkaları beni kişi listelerine eklediklerinde beni uyar onay kutusunu tıklatın
Tamam'ı tıklatın.

Birisi sizi arkadaş listesine eklemeye çalıştığında, Messenger izninizi ister. Bu istek yabancı veya görüşmek istemediğiniz bir kişiden geliyorsa Bu kişinin, çevrimiçi olduğumda beni görmesini ve iletişim kurmasını engelle onay kutusunu işaretleyin.
Yalnızca tanıdığınız kişilerin iletilerini gösterin
Daha fazla güvenlik için bunu deneyin.
MSN Messenger'da, Araçlar menüsünde Seçenekler'i tıklatın.
Gizlilik sekmesini tıklatıp, Tüm diğerleri'ni seçin ve Engelle düğmesini tıklatın. Bu sizi, arkadaş listesinde olmayanların ileti göndermesinden ve kendi kişi listelerine eklemesinden koruyacaktır.

Kenar çubuğu
MSN Messenger tüm dosya aktarımlarını virüse karşı koruma yazılımıyla otomatik olarak tarar
Bilgisayarınızda virüsten korunma yazılımı olduğundan ve güncel tutulduğundan emin olun. Ardından, tarama hizmetlerinin nasıl etkinleştiğini araştırmak için MSN Messenger araç çubuğunda Yardım düğmesini, sonra da Yardım Konuları'nı tıklatın. Yardım Arayın kutusuna virüs tarama yazıp Enter tuşuna basın. Listeden Virüs tarama'yı tıklatıp verilen yönergeleri izleyin.
Henüz virüsten korunma yazılımı yüklemediyseniz, bilgisayarınızı koruyacak bu adımları atmanıza yardımcı olabiliriz.

Windows Messenger önemsiz postalarından kendinizi koruyun
Görüşmek istediğiniz kişilerin bir listesini oluşturun. Ardından, listede olmayan kişilere ait iletilerin engellenmesi için Windows Messenger'a kaydolun.
Windows Messenger'da, Araçlar menüsünde Seçenekler'i tıklatın.
Gizlilik sekmesini tıklatın. Windows Messenger, çevrimiçi olduğunuzda görülmesi için herkese (Tüm Diğerleri) izin vermek üzere ayarlanmıştır.
Bunu değiştirmek için, Tüm diğerlerini, Engelle listesine taşımak için sırayla, Engelle düğmesini ve Tamam'ı tıklatın.
Kişi listenize artık seçerek arkadaş, aile ve iş arkadaşı eklemenizle birlikte, Windows Messenger bunları otomatik olarak İzin Ver Listesine ekler. Diğer kullanıcılar sizi kendi kişi listelerine eklemek istediğinde, Windows Messenger sizi uyarır, bu sayede istekleri kabul edebilir veya reddedebilirsiniz.

İpucu İstenmeyen iletileri engellemesi için Windows Messenger'ı ayarlamanızdan sonra bile, "Messenger Hizmeti", "İleti kaynak - ..." veya "İleti Metni" gibi başlıklara sahip açılan iletiler alabilirsiniz. Bunlar yasal iletiler olmayabilir ve yalnızca Microsoft® kuruluşunu ilgilendiren bir konu olmasa da bunun neden olduğunu ve nasıl durdurulacağını araştırabilirsiniz.



Hotmail ve Outlook Kullanarak Kendinizi İstenmeyen
Postalardan Nasıl Korursunuz?

İstenmeyen postalara karşı mücadelenizde kullandığınız Microsoft e-posta programlarını kaydedin.
Microsoft Outlook 2003: İstenmeyen e-postalara karşı korunmanızı artırın
Microsoft Outlook 2003: İstenmeyen e-posta filtrenizi güncel tutun
Microsoft Outlook 2002 ve 2000: İstenmeyen e-postaları otomatik olarak gelen kutunuzun dışına çıkarın
MSN Hotmail yardımlarını kullanarak e-posta kutunuzu koruyun
MSN Hotmail: Posta kutunuza ulaşmadan önemsiz e-postayı silin
MSN Hotmail: Hemen hemen hiç İstenmeyen postası olmayan bir MSN Hotmail hesabı oluşturun
MSN Hotmail: Açmadan önce önemsiz e-postayı rapor edin

Microsoft Outlook 2003: İstenmeyen e-postalara karşı korunmanızı artırın

Microsoft® Outlook® programında önemsiz e-posta filtre düzeyi düşük ayarlanmıştır. Bu düzeyde en belirgin önemsiz postalar yakalanır, daha güçlü bir e-posta filtresi isterseniz, bunu Yüksek olarak ayarlayın.
Araçlar menüsünden Seçenekler'i tıklatın.
Tercihler sekmesinde, E-posta altında Önemsiz E-posta'yı tıklatın.
Koruma düzeni yükseltmek için Yüksek'i, sonra da Tamam'ı tıklatın.

İstenmeyen E-Posta klasörünü boşaltmadan önce, buraya istediğiniz bir iletinin taşınmış olup olmadığını denetleyin.
İpucu İstediğiniz ve istemediğiniz e-postaları ayırma yeteneği konusunda filtrelere güveniniz arttıkça, siz görmeden önemsiz e-postaları silmesi için Outlook'u yönlendirebilirsiniz. (Bu, Outlook'un kasıtsız olarak önemsiz e-posta olarak işaretlediği istediğiniz postaları da göremeyeceğiniz anlamına geliyor.) Bunu yapmak için, yukarıdaki Adım 1 ve 2'yi izleyin. Önce, işaretlemek için Önemsiz e-posta olduğundan şüphelenilen postaları Önemsiz E-posta klasörüne taşımak yerine kalıcı olarak sil kutusunu, ardından da Tamam'ı tıklatın.


Microsoft Outlook 2003: İstenmeyen e-posta filtrenizi güncel tutun

Microsoft® olarak, önemsiz posta olan hareketli hedefe karşı etkili olması için Outlook önemsiz e-posta filtrelerini eğitmeye devam ediyoruz. Hangi e-posta iletilerinin önemsiz kabul edileceği en son açıklamaların da yer aldığı güncelleştirmeleri düzenli olarak yayınlıyoruz, Önemsiz postalara karşı savunmanızı yüksek tutmak için Office Update'i düzenli olarak denetleyin.
Outlook'u ve diğer tüm Office programlarını kapatıp Office Update sitesine gidin. Güncelleştirme için Microsoft Office CD'sinin de elinizin altında olması gerekebilir.
Office Update kutusunda (Yüklemeler'in altında), Kritik güncelleştirmeleri denetleyin'i tıklatın.
Office Update bilgisayarınızı tarayacak ve yükleme için önceden seçilmiş bir liste verecektir. Outlook 2003 Önemsiz E-posta Filtresi güncelleştirmesi etiketli olanı arayın. Diğer Office güncelleştirmeleri de olabilir. Güncelleştirme yüklemek istemiyorsanız, yanındaki onay kutusunu temizlemek için tıklatın.
Hazır olduğunuzda, Yüklemeyi Başlat düğmesini tıklatıp verilen yönergeleri izleyin.



Microsoft Outlook 2002 ve 2000: Önemsiz e-postaları otomatik olarak gelen kutunuzun dışına taşıyın

Outlook'ta önemsiz e-postalar ve yetişkinler için içeriği olduğundan şüphelenilen e-postalar için yerleşik bir grup filtre vardır. Bu iletilerin otomatik olarak Gelen kutunuzdan belirlediğiniz bir klasöre taşınması için Outlook'u yönlendirebilirsiniz.
Araçlar menüsünden Düzenle'yi tıklatın.
Önemsiz E-Posta'yı tıklatın.
Önemsiz iletiler'in solundaki aşağı oku, ardından da listedeki taşı'yı tıklatın.
İstemediğiniz iletileri taşımak istediğiniz klasörü belirtin: Başka bir klasör seçmek için Önemsiz E-Posta (varsayılan), Silinmiş Öğeler klasörü veya Diğer Klasör.
Özelliği etkinleştirmek için Aç'ı tıklatın.
Yetişkin İçerikli iletiler'in solundaki aşağı oku, ardından da listedeki taşı'yı tıklatın.
Yetişkin içerikli iletiler için Adım 4 ve 5'i tekrarlayın.


MSN Hotmail yardımlarını kullanarak e-posta kutunuzu koruyun

MSN® Hotmail®, önemsiz postaları e-posta kutunuzun dışında tutmaya (ayrıca, virüsten arındırmaya) yardımcı olmak için çok çalışıyor.
MSN Hotmail önemsiz posta filtreleri otomatik olarak önemsiz postalarla gerçekten istediklerinizi ayırmaya yardımcı olur
Savunmanın ilk hattını patentli Microsoft SmartScreen Teknoloji oluşturur. İyi postayı kötüsünden ayırmayı öğrenebilen akıllı filtreler kullanır; gelen bir ileti algılandıktan sonra, filtre iletinin önemsiz posta olup olmadığına karar verebilir. Günümüzde, beş milyondan çok ileti filtreyi "eğitmek" için kullanılmaktadır.
MSN Hotmail e-postadaki resimlerin otomatik olarak açılmasını engeller
Önemsiz posta göndericileri, e-postadaki resme eklenmiş görüntü biçiminde bitlerce kod katıştırabilir. İletiyi okuduğunuzda veya ön izlemeden baktığınızda, Web işareti olarak bilinen resim e-posta adresinizin etkin olduğunu gönderene bildirir. En iyi savunma, resimlerin otomatik olarak yüklenmesini durdurmaktır.
MSN Hotmail, siz iletiye bakana kadar Kişiler listenizde olmayanların gönderdiği e-postalardaki resimleri engelleyerek bunu sizin için yapar. İletiyi açtığınızda, iki seçeneğiniz olacaktır: önce resmi görüntüleyebilir veya bu göndericiden gelen resimleri her zaman göstermesi için MSN Hotmail'i bilgilendirebilirsiniz.
MSN Hotmail'de önemsiz posta göndericileri için olumsuz koşullar vardır
Yeni hesap açma işlemi, MSN Hotmail hesaplarının, önemsiz posta göndericilerinin kullandığı programlara değil, gerçek kişilere kaydedildiğini temin etmeye yardımcı olur.
Bir hesabın bir günde gönderebileceği toplam e-posta sayısı, önemsiz posta göndericilerinin MSN hizmetlerini kullanmasını durdurmak için kısıtlanmıştır. Bu kısıtlama ortalama kullanıcıların düzeyinin üzerindedir.

MSN Hotmail istenmeyen e-posta ekinde gelebilecek virüslerden korunmayı artırıyor
MSN Hotmail, otomatik olarak tüm eklerde virüs taramak için McAfee® VirusScan programını kullanıyor; artık her zamankinden daha çok türü engelleyebiliyor.


MSN Hotmail: Posta kutunuza ulaşmadan istenmeyen e-postayı silin

İstediğiniz e-posta bazen yanlışlıkla önemsiz e-posta olarak tanımlanabilir. Aşağıdaki adımları izlerseniz, bu e-postayı hiçbir zaman göremeyebilirsiniz. Bunu yapmadan önce, önemsiz posta ve istediğiniz e-postayı ayırmak için filtrenin yeterli olduğuna emin olun.
MSN Hotmail'de, sayfanın en sağındaki (aşağıda gösterildiği gibi) Seçenekler'i tıklatın.

MSN Hotmail'de, sayfanın en sağındaki (aşağıda gösterildiği gibi) Seçenekler'i tıklatın.


Soldaki Posta'yı, ardından Önemsiz E-Postadan Korunma'yı tıklatın.
Önemsiz E-Posta Filtresi ve Gelişmiş veya Özel'i, ardından Tamam'ı tıklatın.
Önemsiz E-postayı Sil'i tıklatın.
Önemsiz e-postayı hemen sil'i ve Tamam'ı tıklatın.

Bundan sonra, Hotmail önemsiz posta olarak tanımlanan iletilere siz görmeden siler.


MSN Hotmail: Hemen hemen hiç istenmeyen postası olmayan bir MSN Hotmail hesabı oluşturun

Önemsiz postaya karşı, özellikle de çocuklar için, olabilecek en etkili savunmayı istediğinizde, bunu kurmak için şu üç adımı gerçekleştirin.
Önce, E-postalarını kabul ettiğiniz kişilerin (Kişiler) ve kuruluşların (Güvenli Liste) listesini oluşturun. Ardından, en kısıtlayıcı ayar olan Özel Hotmail filtresini ayarlayın.
Adım 1 Kişiler listesini oluşturun
Kişiler listenize e-posta adresi eklemenin çeşitli yolları vardır:
Kişiler listenizde yer almayan birine e-posta iletisi gönderdikten sonra, eklemek istediğiniz adresin yanındaki kutuyu işaretlemek için tıklatın, ardından da Kaydet'i tıklatın.
Henüz Kişiler listenizde yer almayan birinden gelen iletiyi okuduğunuzda, araç çubuğundaki Adresi Kaydet'i tıklatın.
Önce sayfanın en sağındaki Seçenekler'i, ardından soldaki Kişiler'i tıklatarak Kişiler sayfasına gidin. Kişileri kolay oluşturma altında, iletilerinizde henüz listelenmemiş e-posta adreslerini aramak için Kişilerinizi oluşturun'u tıklatın.
Microsoft Outlook Express 5 veya 6, Outlook 2000 ve ileri sürümlerden kişi eklemek için, Kişiler sayfasına aşağıda açıklandığı gibi gidin. Kişileri kolay oluşturma altında Kişiler dosyalarını al'ı tıklatın.

Adım 2 Kişiler listenizde olmayan organizasyonlar için Güvenli Liste oluşturun
Henüz Kişiler listenizde yer almayan kuruluşlardan e-posta alıyorsanız (şirketinizin sürekli gönderdiği bültenler gibi), bu e-posta adreslerini (veya etki alanlarını) Güvenli Listenize koyun; böylece e-posta almaya devam edilmesini sağlarsınız.
MSN Hotmail'de, sayfanın en sağındaki (aşağıda gösterildiği gibi) Seçenekler'i tıklatın


Soldaki Posta'yı, ardından Önemsiz E-Postadan Korunma'yı tıklatın.
Güvenli Liste'yi tıklatın.
Bir e-posta adresi veya etki alanı (örnek.com gibi) yazıp önce Ekle'yi, sonra da Tamam'ı tıklatın.

Adım 3 MSN Hotmail filtresini "Özel" olarak ayarlayın
Bu ayarı seçtikten sonra, yalnızca Kişiler listesindeki veya size özel oluşturulan Güvenli Liste'deki adreslerden e-postaları, MSN Hotmail'den hizmet duyuruları ve MSN'den almak üzere anlaştığınız iletileri alırsınız.
Yukarıdaki "Güvenli Liste Oluşturma"'daki Adım 1 ve 2'yi izleyin.
Sırasıyla Önemsiz E-Posta Filtresi'ni, Özel filtre düzeyini ve Tamam'ı tıklatın.

Not Kendinizde aralarında olmak üzere, ileti almak istediğiniz tüm e-posta adreslerinin Kişiler listesinde olduğundan emin olun. Aksi takdirde, Outlook artık bu iletileri Önemsiz E-Posta klasörüne gönderecektir.
İpucu Bir haber grubu veya listserv üyesiyseniz, bu gruplardan e-posta iletisi almak için ek adımlar gerçekleştirmeniz gerekir. Bunun nasıl yapılacağını öğrenmek için, Yardım'ı (ekranın sağ üst köşesinde) ve Bul düğmesini tıklatın. Yardım arayın kutusuna posta listesi yazıp Enter tuşuna basın. Ardından Posta listesi iletilerini Önemsiz E-Posta klasörünün dışında tut konusunu tıklatıp verilen yönergeleri izleyin.


MSN Hotmail: Açmadan önce istenmeyen e-postayı rapor edin

MSN Hotmail'de e-posta kutunuza gitmek için Posta sekmesini tıklatın.
Önemsiz posta olarak raporlamak istediğiniz iletilerin yanındaki kutuyu işaretlemek için tıklatın.
Ekranınızın üst bölümüne yakın, Önemsiz düğmesinin yanındaki aşağı oku (aşağıda gösterildiği gibi) tıklatıp Önemsiz E-Postayı Rapor Et veya Göndericiyi Rapor Et ve Engelle'yi tıklatın.

Verilen yönergeleri izleyin.

0 Yorum var:

Yorum Gönder