Cuma, Haziran 22

Ip Adresi Gizleme

İp GizlemeAslında tüm dokümanın yazılış sebebi denilebilecek en önemli kısım budur. Temel kimliğimiz olan IP' mizi nasıl gizeleyebiliriz ?
Bunun için belli başlı temel bir yol var. Proxy, SOCKS gibi bir başka sistem üzerinden internete çıktı yapmamıza izin veren sistemleri kullanmak.
Proxy en basit şekilde internete aracı bir bilgisayar vasıtasıyla bağlanmaktır.
Ancak tabii ki bu mükemmel bir güvenlik değildir. Sonuçta buradaki Proxy' de de log tutuluyor olabilir ve bu loglardan birkaç adımda çok daha zor bir şekilde belki size ulaşılabilir. (Mesela Çindeki bir proxy den çıktığınızı düşünürseniz, size ulaşmaları bazen imkansıza yaklaşır)
SOCKS ise Proxy ile aynı mantıkta çalışır ancak ICQ, FTP, Telnet vs. gibi protokollerde çok program için Proxy desteği verir. Kullanımı daha rahattır ve mantığı itibarı ile takibi daha da zorlaştırabilir. Örneğin 3-5 makine üzerinden dolaylı çıkış yapabilirsiniz.
IE için Proxy kullanımıWeb sitelerinde IP adresinizi çok basit şekilde Proxy ile saklayabilirsiniz.
Önce çalışan proxyler bulmanız gerekiyor, Bunun aşağıdaki adreslerden rahatça bulabilirsiniz.
Alive Proxy Geliştiricilerinden;http://atomintersoft.com/products/alive-proxy/proxy-list/
Google Free Proxies Dizini;http://directory.google.com/Top/Computers/Internet/Proxies/Free/?il=1
Internet Explorer' ı açın
"Tools » Internet Options » Connections » LAN Settings"
"Use a proxy server for your LAN..." kısmını seçin
"Address" kısmına proxy adresiniz (yukarıdaki adreslerden bulduğunuz) adresini girin. (203.108.89.199 gibi)
"Port" kısmına Proxy' nizin portunu girin (Genelde 80 olur)
"Bypass Proxy Server" kısmını sçeerseniz "http://localhost" gibi lokalde çalıştığınız adresler proxy üzerinden erişilmez. Seçmeniz tavsiye edilir.
"Advanced" butonuna tıklayarak farklı protokoller için farklı proxy' ler belirleyebilirsiniz. "Exceptions" kısmına ise 127.0.0.1; 212.154.12.17 gibi IP nizi görecek yani Proxy üzerinden bağlanılmayacak IP adreslerini girebilirsiniz. ";" işareti ile ayırarak istediğiniz kadar girin. Önemli Not : Internet Explorer FTP için buradaki Proxyleri kullanmıyor. Yani gerçek IP' niz karşı FTP nin loglarına kaydedilecektir. FTP de IP bırakmamayı da SOCKS kısmında anlatacağız.
"OK" ile onaylayarak tüm pencereleri kapadıktan sonra buradan adresine girerek test yapabilirsiniz. Karşıdaki IP sizin gerçek IP' niz ise Proxy' niz çalışmıyordur, Proxy ayarlarına girdiğiniz IP ise çalışıyor, Sayfa hiç açılmıyor ise Proxy sunucusunu değiştirmeyi deneyin.

0 Yorum var:

Yorum Gönder