Cumartesi, Haziran 9

Fatih'in eline armut verip votka yaptı


"Bu tasarımın tepki alacağını da düşündüm" diyecek kadar yaptığının bilincinde olan tasarımcı İslami bir sembol olan Fatih'in eline gül yerine armut verdi, votka şişesine koydu.

Votka markası Absolut’un aromalı ürünlerine eklediği son tatlardan olan armut aromalı votka "Absolut Pears"ın tanıtım partisi, önceki akşam Kuruçeşme’deki Su Ada’da yapıldı. Partide tasarımçı Zeynep Hagur Kaya’nın Absolut için tasarladığı 22 şişe, bir armut bahçesini andıran sergi alanında sergilendi.


Zeynep Hagur Kaya’nın tasarladığı Absolut şişesinde, Fatih Sultan Mehmet’in Sinan Bey tarafından yapılan gül koklayan minyatürü, değiştirilerek kullanıldı. Kaya’nın tasarımında Fatih’in elinde, gül yerine bir armut yer alıyor.

Minyatür, Türk motifleriyle kuşatılmış olarak şişe üzerinde yer alıyor. Absolut şişesinde Fatih Sultan Mehmet’in minyatürünü kullanan tasarımcı Zeynep Hagur Kaya, "Fatih’in minyatürünü Osmanlı motifleriyle süsledim. Bu tasarımın tepki alacağını da düşündüm" dedi. "Absolut Pears"ün "Cazibenin Yeni Tadı" sloganlı reklamında, votka şişesine sarılmış yeşil renkli bir yılan görünüyor. Yılanın midesinde de armut şeklinde bir siluet var.

0 Yorum var:

Yorum Gönder